dijous, 21 de gener del 2016

Fotografío perque viatjo o viatjo per fotografiar?

Cada any, per aquestes dates, quan intento planificar on aniré de vacances comença un periode de reflexió i de dubtes. Moltes preguntes hem venen al cap...

Que faig, vaig a un lloc conegut i l'acavo d'explotar fotogràficament?
Repeteixo lloc perque m'ho vaig passar molt bé i fa va ser molt profitós?
Vull coneixer un altre lloc?
Prioritzo fotografia o prioritzo natura?
Convino amb visites a ciutats o només fotografia?
En definitiva, fotografío perque viatjo o viatjo per fotografiar?

A vegades hem parlat amb algun company per programar una sortida i sorgeixen varies localitzacions i la veritat es que sempre tenim dificultats per triar, doncs a vegades no motiva el lloc en l'epoca, a vegades esta massa vist o conegut, a vegades... Si ja passa amb una sortida d'un dia, imaginat amb una d'una setmana o més...

A més, si viatges amb d'altres companys, hi ha els diferents interessos fotogràfics i per tant els dubtes encara s'intensifiquen.

Ara estic en el "impasse" de si vull viatjar per fotografiar o simplement viatjar...



diumenge, 3 de gener del 2016

Vent del Sud

Aprofitant que he tingut uns dies de vacances i com ja s'esta convertint en una petita tradició hem fet una escapada juntament amb el "mestre" Pere Soler per visitar la sempre sorprenent costa asturiana i als amics i colegues de fotografía que viuen per aquelles terres.

He de dir que he disfrutat com mai gracies a les condicions meteorológiques tot i que per ser en apuesta época crec que es una mala senyal doncs quasi bé podíem anar en maniga curta de les temperatures que hem tingut.

Tots els dies i per extenció totes les sessions hem tingut mes o menys sort amb les llums gràcies al famós vent sud que aporta color al cel. Situación que en les meses tres visites anteriors no hacia disfrutar mai, siempre fins ara hacia tingut cels plans.

També hem disfrutat de noves localitzacions, i no hem visitat d'altres degut a la impossibilitat per esllevissades del camí de baixada a la cala o simplement de l'empitjorament o perillositat del camí. I en d'altres perque simplement la marea no coincídia.

En definitiva una bona despedida d'any! Tot esperan que aquest any sigui millor en tot.