diumenge, 30 de gener del 2011

Dies que fan afició.

Dies com els d' ahir fan afició, nuvolades dalinianes, portadores de pluja, llamps i trons... Això és el que vaig viure ahir a la tarda a la cala Llevadó a Tossa de Mar.

El setembre passat, vàrem anar a fer una fideuada a Tossa, amb l' excusa de veure la platja de la Mar Menuda, doncs era un objectiu fotogràfic. Un cop dinat vàrem explorar una mica la zona en direcció Lloret de Mar doncs aquella zona es bastant desconeguda fotogràficament parlant i vam fer parada a Cala Llevadó. Per els que no coneguin el lloc, aquest lloc esta tancat al pas de vehicles durant la temporada d'estiu doncs es una zona de càmping i només es pot accedir a peu però fins a la platja hi ha una bona baixada... i tot el que baixa desprès s' ha de pujar i tips com anàvem... Vaig anotar-me el lloc mentalment i un cop a casa vaig repassar-lo amb el "photographer Ephemerys" i vaig detectar alguna possibilitat.

Ahir, ben dinat, vaig decidir visitar aquest lloc per segona vegada... La veritat es que es un lloc on per fer nocturnes anirà de conya doncs el cotxe el pots deixar a peu de platja. Vaig provar diferents enquadraments, però no hem satisfeien.


Cala Llevadó amb avís de tempesta.

Mentrestant la tarda s' anava enfosquín i els núvols s' enfosquien de mala manera, va començar a tronar i de tant en tant s' escapava algun llampec darrera meu, direcció Girona. La tempesta però s' anava acostant i van començar a caure quatre gotes i hem vaig col.locar sota un pared de roques a mode d' aixopluc mentre anava disparant. Quan la pluja anava creixent vaig recordar que tenia una bossa-funda per la càmera que encara no l' havia estrenada. (Vaig decidir comprar-la desprès d' una sessió que vaig haver de parar per culpa de la pluja al Montseny) I la veritat es que han sigut set euros ben invertits!

Cada cop el cel era més gris plom a la meva esquena i davant el sol es posava per una fina escletxa que deixaven els núvols a l' horitzó. Així el color del cel anava de gris plom fins a un vermell difuminat a l' horitzó. Genial el moment de llum!

Tenía el vent de cara i a cada fotografia havia de netejar les gotes de pluja del filtre. (La pròxima vegada hauré d' inventar-me un parasol per aixoplugar el filtre doncs la bossa abans esmentada no ho fa.) Així vaig aguantar fins que les meves pròpies ulleres estaven xopes, hem regalimava les gotes del cap i els pantalons semblaven acabats de rentar, completament xops!

Vaig decidir fer una correguda d' uns cinquanta metres cap al cotxe... No trobava les claus, la pluja estava en el seu moment àlgid, els trons i els llamps feien por... Finalment trovo les claus, llenço tot a dins de qualsevol manera i pujo a dins, m' eixugo amb una tovallola que portava -cal ser previsor- i engego el cotxe amb un somriure d' orella a orella.

La llàstima es que les últimes fotografies, on hi havia aquest cel vermellós i amb varis llamps enquadrats estan borroses (No vaig eixugar prou bé el filtre) o amb gotes d' aigua i no es poden aprofitar. Però l' experiència no me la pot prendre ningú.

Cala Llevadó amb la tempesta a sobre.

divendres, 28 de gener del 2011

Dies de pluja...

Suposo que molts direu que sóc una mica "raro" o que vaig a contracorrent... però es que a la Teia i a mi ens va més la fred i els dies plujosos, encara que els dies com avui amb tanta humitat per tot arreu si has de sortir per el carrer acaben cansant. En canvi a l' estiu, m' amago, la calor enganxosa cada dia m' agrada menys! Fins al punt que quasi no anem a la platja, i si vaig per a fer fotos els mosquits s' hem mengen de viu en viu.

Aquest cap de setmana doncs, podré aprofitar per fer una sortida per canviar de temàtica, de marinera a muntanyosa, amb les boires, els reflexes de la pluja... Encara no tinc decidit on anar però si la "mandra" (Aquest és el principal perill d' aquests dies) no hem guanya potser el Montseny serà un bon lloc.

Quan vivia a Caldes de Montbui una vegada vaig pujar al Farell a buscar una localització des d' on en veies la Mola i el Parc de Sant Llorenç del Munt. Feia fred i vaig seure al terra per estar més còmode. Vaig enquadrar i anava disparant... Però en un moment va aparèixer una boira que anava arrossegant-se per entre els cims dels turons. I finalment, el sol s' estava ponent.. I la coloració va aparèixer. Un d' aquells moments de llum inoblidable.

Aquesta foto va ser CShot al fòrum de Caborian ja fa uns quants anys, de fet l' única vegada que he tingut un "premi". Jejejeje.!

Aquets Nadal i vaig tornar, però per l' albada i no vaig treu-re res de profit, només un vent siberià que ens va fer tornar enrera en menys de cinc minuts.

La Mola i Sant Llorenç dels Munts.

dijous, 27 de gener del 2011

Vigilància

Els que fan fotografia nocturna, sobretot per la zona del sud d' Espanya sempre comenten que moltes vegades han rebut la visita de la Guàrdia Civil...

Fa dies que no surto a fer una bona sessió de matinada... quan gaudeixo més veient les llums com passen de fredes a càlides i surt el sol donant la benvinguda al nou dia. Avui m' he fet un forat la feina per poder fer una mini sortida per inspeccionar una nova localització molt a prop i que esta una mica amagada, doncs he passat un munt de vegades per allí i no la sabia.

He arribat amb el cotxe per un passeig i l' he deixat aparcat en un lloc que no molestes si algú volia passar. A l' agafar la bossa, la tenía oberta i m' ha caigut tot a terra, càmera, filtres, objectius... I era tot fosc. Un cop recollit i comprovat desperfectes... tot correcte. Ufffffsssss! Jo ja suava!
En seguida he trobat la roca que buscava i he començat a fer diferents enquadraments a 1600 iso per anar més ràpid doncs encara era ben fosc i no buscava una foto exposició. I les pulsacions encara les tenía a mil per la caiguda de la càmera. De cop veig les llums de la policia que es para i inspecciona el meu cotxe... jo deixo la càmera allí mateix i vaig cap el cotxe, uns 250 metres. Eren el Mossos... els explico que estic fent, i hem recomana aparcar al aparcament que hi ha sobre del passeig. Glups! No recordava que hi havia un aparcament.

Torno cap la localització i continuo fent diferents enquadraments... no han passat ni cinc minuts que torno a veure les llums de la policia... com ja tenía l'enquadrament escollit i les llums no valien res, he recollit i m' he dirigit cap el cotxe. Aquest cop era la Policia Municipal, però estava inspeccionant amb una llanterna doncs del cotxe a traves del vidre, jo des de lluny he accionat el comandament a distància i s'ha espantat. Un cop allí m' ha dit el mateix que els Mosso i jo li he dit que tenía raó i cap a la feina.

Vaja que mai m' havia passat fins ara...  Mal dia, la càmera a terra, Mossos, policia municipal... A vere que més passa avui!




diumenge, 23 de gener del 2011

El tamany importa?

Avui, desprès d' una setmana "intensiva" de feina, encara he tingut valor d'aixecar-me d'hora i anar a visitar el Salt del Molí d'en Murri, a Cogolls, doncs m'havia assabentat mitjançant un blog d'un altre fotògraf que segueixo de tant en tant que degut a una petita sacsejada de la terra els dipòsits calcaris han caigut i ara es totalment diferent.

Així doncs amb un fred que pelava he arribat allà sobre un quart de vuit del matí i he començat a fer diferents enquadraments. Portava posat una samarreta, un forro polar, un jersei de llana, un anorac i un ponxo de llana, guants, gorro... però el problema ha sigut els pantalons i les botes. Els pantalons eren semblants als que usen els caçadors però coi com passava el fred i en quan a les botes, m' he enracordat el que feiem a la "mili", posar un tros de paper de diari a dins entre la sola i el mitjó d'aquesta manera no passa tant el fred ni la humitat... us prometo que sempre més ho faré.

Tal com he dit abans, he buscat diferents enquadraments, cascada sencera, detall de cascada, de lluny. d' aprop... i a l' arribar a casa i repassar-les amb la Teia, ens hem posat a comentar un possible re-enquadrament d'una fotografia en concret, doncs ella sempre hem diu que no re-enquadro gairebé mai... que totes les deixo igual. Bé, últimament intento fer-ho!
Així doncs a veure que en penseu vosaltres dels dos possibles enquadraments que us presento, tot esperant comentaris vostres... ull que ens hi va un sopar...


El Salt del Molí d' en Murrí. Versió Esteve

El Salt del Molí d' en Murri. Versió Teia

diumenge, 16 de gener del 2011

Nesecito vacances...

No us ha passat mai sentir que porteu una eternitat treballant i fent coses sense mai parar, que sembla que faci un mes que no seus al sofà... cosa que m' agrada molt fer!

Quan era més jovenet, vaig viatjar bastant, quasi sempre amb preferència dels països nòrdics, però avui en dia el que fem la meva dona i jo són sortides de 4/5 dies, tot procurant que siguin varies al cap de l' any... Així hem visitat la Toscana, la Provença, el País Basc, el Perigod, Andorra, Aigüestortes... evidentment sempre amb un petit rera fons fotogràfic. Bé alguna de més llargueta també hem fet, com ara les Illes Lofoten, però el tema de l' avió com que ens fa mandra!


Illes Lofoten - Noruega


Com vulgarment es diu, m' ha enganxat el toro i per tant vaig una mica saturat, doncs des de mitjans de setembre porto molt de moviment a la feina -no hem queixo pas- però l' acumulació d' hores comença a ser perillosa per el meu cervell.

Aixi doncs, mentre vaig conduint a la feina de matinada, vaig pensant en la propera escapadeta... i penso en imatges que les meves retines han vist i que queden com imatges fotogràfiques amb el pas del temps. (Algun dia hauria d' escanejar les diapos i fotografies i poder-ne gaudir més sovint.)

I sempre hem passa el mateix, tinc masses llocs, països o regions per visitar i gaudir-ne. Escòcia, Alaska, Dinamarca, Bretaña, Irlanda,... ara que m'en adono, tornem a pensar en països del nord... I ens costa tant de decidir... l'avió comença a ser un seriós obstacle! Però són llocs que requereixen més temps, així doncs on podríem anar?

Una sortideta inel.ludible serà al País Basc, tot visitant Barrika, Zarautz, Gastelugatxe... doncs en tinc molt bons records - llàstima que un és una mica desordenat i l' arxiu fotogràfic s´ha perdut amb el ko del disc dur, sense còpia de seguretat.- però espero més el bon temps.

Una altre opció potser seria tornar a la Toscana, però aquest cop d' estiu per veure els camps de blat en tot el seu esplendor.


Val d' Orcia - Toscana

Una altre, seria la Provença, per veure els camps d'espígol florits (No us els perdessiu pas!) doncs quan hi vaig estar feia vent i no va ser bo per a les fotografies...

Sempre igual, mai estic content de les fotografies que he aconseguit, però si que he disfrutat fent-les i gaudint d' estones i paisatges meravellosos... que en definitiva és el que compte per a mi!

Pero segueixo necessitant vacances...

dimecres, 12 de gener del 2011

Composició

He fet algun curs de composició amb en José Benito Ruíz i com es normal el que explica sembla fàcil... a priori. Quan faig alguna sortida procuro anar a llocs que ja conec prèviament, sigui per altres sortides o per visites que he fet esporàdicament per fer-me una idea del lloc. Però alhora de posar-se en acció sempre hem costa trobar algun element diferenciador, que capti l'atenció o que ajudi a fer un recorregut visual, i cada cop hem torno més exigent fins a arribar al punt de tenir "un forat" per sortir i costar-me decidir on anar per falta d'idees compositives dels llocs... cert és que sempre vaig amb el "coet al cul" i per tant no hem concentro  i finalment es reflecteix en les fotografies... composicions clàssiques i errors.

Aquest és un porpòsit d'esmena per aquest any nou, a veure si ho aconsegueixo.

dimarts, 11 de gener del 2011

Companyia...

La platja de Sant Pere Pescador, per els que no la coneguin es inmensa, però sempre m' ha costat trobar elements fotogràfics, sobretot per primers plans. L' estiu passat tot passejant amb bicicleta per un camí paral.lel a la platja vaig fixar-me en una passarel.la de fusta per als "guiris" dels càmpings.
L' endemà, molt d' hora vaig anar per fer una sortida de sol, no hi havia ningú. La sorra, després d'una tramontana suau, estava sense gaires petjades... Vaig clavar el tres peus, poso la càmera, enquadrament i clic de prova.

Mentrestant darrera meu a uns 5 metres ja m' observava un gos enorme, un mastí espanyol blanc, que devia "ser" del càmping. Al fons es divisava el tractor que fa la neteja diària de la platja i s' acostava cap a mi. Clic, clic... la "cosa" promet.
De sobte, un "guiri", s' acosta cap a mi, la seva trajectòria segueix un línia per davant de la càmera i penso que s' adonarà que estic fent fotos i no passarà per davant. Dit i fet, passa per davant meu i diposita la seva tovallola a un dos metres i es posa a fer exercicis gimnàstics molt "antiquats", quasi ridículs. Però a més a més, el tractor estava perillosament a la zona d' influència de la fotografia, clic, clic, clic.

dissabte, 8 de gener del 2011

Estrena...

Fa temps que parlo amb la meva dona que m' agradaria tenir un blog per explicar "alguna" cosa sobre fotografia pero la veritat es que tinc poc temps (el que tinc prefereixo dedicar-lo a fer sortides fotogràfiques)  i ho he anat retrassant. Amb l' arribada de l' any nou m' he proposat iniciar aquest blog.

El propòsit del blog no serà aprofundir en coneixements tècnics ni metodològics sinó més aviat explicar les anècdotes i vicissituds d'un fotògraf aficionat.

Des d'aquesta primera entrada m' agradaría donar les gràcies a molta gent que m' he anat trobant, doncs de tots ells sempre he après alguna cosa. En els ultims temps han tingut la paciència d' assessorar-me en els meus dubtes la Susanna Cobos (Susss), el Rafa Irusta i l'Eduardo Blanco. Evidentment, menció especial i d'agraïment a la meva dona, la Teia,  per la paciència i comprensió del temps que estic "abduït" per aquesta passió.

Així doncs a tots els que tinguin la paciència de llegir-me, benvinguts!

Desembocadura del riu Fluvià, Sant Pere Pescador